SzabiQualit

+36 30 662 5520

9027 Győr, Puskás Tivadar u. 8.

H-P: 8:00 - 15:00

Telefon:

+36 30 662 5520

Cím:

9027 Győr, Puskás Tivadar u. 8.

Iroda Nyitvatartás:

H-P: 8:00 - 15:00

x

MŰSZAKI TARTALOM

MŰSZAKI PARAMÉTEREK

Tartószerkezeti rendszere sávalapozású, terepre illesztett lépcsőztetéssel, monolit vasalt aljzatbetonról indított teherhordó vázkerámia falakkal, illetve monolit vasbeton födémszerkezettel kerül kialakításra. Az épület külső felmenő falai 30 cm vastag falazóblokkokból falazva, a lakáselválasztó falak 30 cm vastag falazóblokkokból készülnek 56 dB súlyozott léghanggátlási értéknél magasabb besorolású szerkezetként. Az épületben a válaszfalak 10 cm-es vázkerámia, illetve gipszkarton válaszfalelemekből lesznek. A homlokzati hőszigetelés 15-20-40 cm között változik, a homlokzatképzés függvényében.

Tetőszerkezet: Az épület alaprajza fölé nagyrészt nyeregtető került szerkesztésre. A technológiáját tekintve vasbeton koporsófödém szerkezettel készül, mely az épület élettartamát, hő- és hangszigetelő képességét nagy mértékben növeli. A tető hőszigetelése 30 cm vastag. A magastetős részek vízelvezetése a homlokzaton kívül, rejtett módon levezetett ereszcsatornával tervezett. Lapostetős részeken attika falazatos lapostető lett tervezve. A lapostető rétegrendje mosott kavics leterhelő réteggel, vagy tetőteraszoknál kültéri kőlap burkolattal védett.

A nyílászáró szerkezetek INTERNORM háromrétegű hőszigetelő üvegezésű, alumínium borítású műanyag nyílászárók szürke színben. A külső bejárati ajtók szintén INTERNORM, kívül alumínium borítású, műanyag nyílászárók szürke színben. A padlószerkezetbe, a homlokzati falakra, valamint a tetőszerkezetbe hőszigetelés kerül beépítésre a metszetrajzokon jelölt rétegrendek szerinti vastagságban.

Energetika: A tervezett épület világörökségi terület közelében és a Pannonhalmi Bencés Főapátság műemléki környezetében helyezkedik el, ezért szoláris energianyerő rendszerek telepítésére nincs lehetőség. Az épületek megújuló energia háztartását hőcserélős klíma egységek biztosítják. A lakások fűtését és használati melegvíz ellátását az épületek hőközpontjában elhelyezett gázkazánok biztosítják. A lakásokban a hőleadás padlófűtéssel történik, a fűtés és melegvíz elszámolása egyedi mérőórák segítségével megoldott. Emellett lakásonként egy darab hűtő – fűtő funkciós, hőszivattyús klíma berendezéshez az alapszerelés biztosított. A lakások emeltszintű fűtéskész állapotban kerülnek átadásra, igény szerint kulcsrakész befejezéssel.

 Lakások emeltszintű fűtéskész tartalma:
  • Lépcsőház burkolása és festése
  • Lakások bejárati ajtóval és külső nyílászárókkal szerelve
  • Nappaliban klíma alapszerelés kiépítése
  • Víz, -szennyvíz alapszerelés a falból való kiállásokig
  • Villamos hálózat (3 fázisra fűzve , 1x 32A-es órával), elektromos vezetékezés, kaputelefon, telefon, TV, internet alapszerelés a falból való kiállásokig
  • Víz és villanyóra felszerelése és beüzemelése
  • Aljzatbetonozás gépi, simított Estrich betonnal
  • Belső gépi vakolás, simított falakkal
  • Mennyezet monolit vasbeton, glettelésre előkészítve
A projekt részletesebb leírását a linkre kattintva éri el:    https://drive.google.com/file/d/1aYSgJfB23DRqd_ccO0zCREXBSGGdWV8r/view?usp=sharing 

 

Elérhetőségeink